Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای گذشته و به ویژه از آغاز سال 97 بهای ارز، مسکن، خودرو و سکه نجومی افزایش پیدا کرده و بسیاری از کارشناسان، دلایل سیاسی را برای این افزایش ها عنوان می کنند و بر این باورند که برخی اختلافات داخلی، باعث افزایش قیمت ها شده است.

به گزارش «تابناک»؛ اما از سوی دیگر، برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند که این جهش، ربطی به موضوعات سیاسی ندارد و دلایل اقتصادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان می گویند، تصمیمات شبانه و بدون کارشناسی از سوی دولت، باعث این رخدادها شده است.

عبدالرضا مصری در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: اقتصاد در کشور ما «دو دو تا چهار تا کردن» است. اولین دلیل اقتصادی این قیمت ها، سیاست اشتباهی بود که دولت در خصوص کاهش نرخ سود بانکی اعمال کرد. ما در آغاز فعالیت دولت، حدود 450 هزار میلیارد تومان نقدینگی داشتیم که هم اکنون به 1500 هزار میلیارد تومان رسیده؛ یعنی میزان نقدینگی در کشور سه برابر شده است و الان این پول در جامعه است؛ یعنی تجمیع نقدینگی ما از زمانی که پول چاپ شده تا به امروز به این میزان رسیده است.

وی گفت: مقداری از این پول به بانک رفت، ولی وقتی سود را کاهش دادیم، پول از بانک خارج شد و بازار ارز را پیدا کرد؛ اما ما به جای بررسی شرایط گفتیم: ما به شما دلار می دهیم و مردم را به سمت صف دلار بردیم؛ مردمی که اصلا دلار نمی خواستند و اعلام ما آنها را به این سمت برد.
بعد هم که دیدیم توان تأمین دلار را نداریم، در دلار را بستیم و رفتیم سکه ثبت نام کردیم و پول ها را به سمت بردیم. ما فکر نکردیم که چقدر پول دست مردم است و ارز و سکه را به این روزی نشاندیم که الان می بینیم.

وی افزود: از سوی دیگر، ما اعتقاد داشتیم که اقتصاد دستوری نمی شود، ولی این بار کردیم اقتصاد دستگیری؛ یعنی تا هفته پیش از آن می گفتیم، هر کس ارز می خواهد با شناسنامه بیاید 4000 دلار بگیرد و هفته پس از آن گفتیم هر کس ارز داشته باشد، مجرم است و باید دستگیر شود.

این نماینده ادامه داد: همه اینها سیاست های اعمال شده دولت بوده؛ یعنی نه مصوبه مجلس را داشته و نه هنوز اثری از برجام در آن است. زمانی ما می توانیم ارز را تک نرخی کنیم که تفاوت نرخ بازار و آزاد زیاد نباشد، ولی هم اکنون ارز جهانگیری را به چه کسانی می دهند؛ فقط به افراد خاص، حال آنکه در بازار 7000 تومان است.

وی در ادامه یادآور شد: هم اکنون عده ای یک شبه چندین میلیارد پول گیرشان می آید؛ پس اینها ربطی به احزاب و گروه های سیاسی و کشمکش های داخلی ندارد. کدام گروه سیاسی گفته بود که ارز را 4200 تومان کنند؟!

بنابراین، چاره کار این است که اعلام شبانه از بین برود و بیایند بنشینند و صحبت کنند. برخی می گویند دست هایی پشت پرده است، ولی به نظر من، این یک آدرس غلط است. چه کسی قوانین را اجرا می کند و چه کسی ارز را 4200 تومان کرده است؟ مگر اینکه دست های پشت پرده مصوبات دولت را بنویسد.

وی در پایان همچنین گفت: قرار بود ما در مجلس با دولت درباره علت افزایش قیمت ارز در مجلس صحبت کنیم ولی یکباره جهانگیری شبانه اعلام کرد، قیمت ارز 4200 شده است؛ جالب تر آنکه اصلا فکری در این باره هم نشده بود و تصمیمات خلق الساعه بوده و نتیجه این شد که می بینیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۸۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد

به گزارش همشهری آنلاین، اوایل سال ۲۰۲۴ بود که گازپروم روسیه غول انرژی این کشور، با هیاهوی زیادی اعلام کرد از ترکمنستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده گاز طبیعی چین ازنظر حجم عرضه، سبقت گرفته است؛ اما وقتی از درآمدهای صادراتی صحبت می‌شود، عشق‌آباد همچنان بالاتر از مسکو قرار دارد.

طبق گزارش پورتال نفت و گاز ترکمنستان، عشق آباد در سه ماهه 2024 بالغ بر ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین درآمد داشته در حالی که روسیه در همین بازه زمانی فقط ۲ میلیارد دلار به چین گاز فروخته است.

هراس خطوط کشتیرانی از تداوم تنش در دریای سرخ

مرسک، غول کشتیرانی جهان هشدار داد در بحبوحه عدم نشانه‌ای از کاهش تنش‌ها در دریای سرخ و کانال سوئز، اختلالات کشتیرانی در این منطقه، ممکن است در سال ۲۰۲۵ هم ادامه یابد.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین، از اواسط نوامبر، کشتی‌های مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد را هدف حمله قرار داده است.

طلای جهانی عقب نشست

قیمت جهانی طلا دومین کاهش هفتگی متوالی را تجربه کرد و در هفته گذشته با یک درصد افت به ۲۳۰۲ دلار و ۵۱ سنت رسید. اس‌پی‌دی‌آر گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان اعلام کرده است که دارایی‌های آن ۰.۱۷ درصد کاهش یافته و از ۸۳۱.۰۴ تن در روز چهارشنبه به ۸۲۹.۶۰ تن در روز پنجشنبه گذشته رسیده است.

کف سازی نفت روی ۸۰ دلار

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند که قیمت جهانی نفت بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه می‌ماند.

در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است. میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آوریل ۲۰۲۴ برای دومین ماه افزایش یافته است؛ زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس دیروز (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به‌طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که نسبت به ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. بااین‌حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود.

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

بر اساس آمارها، کانادا در ماه مارس با کسری ۱.۶۶ میلیارد دلاری مواجه شده که بزرگ‌ترین کسری در ۹ ماه گذشته است. اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام بود.

تورم ترکیه به ۶۹.۸ درصد رسید

گزارش جدید مؤسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد نرخ تورم ترکیه در ماه آوریل ۲۰۲۴ به ۶۹.۸ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم در ۱۷ ماه اخیر است. طبق این گزارش، تورم ماهانه ترکیه در آوریل ۲۰۲۴ به ۳.۲ درصد رسید.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که طی ۱۲ ماه گذشته، تورم در هیچ‌یک از گروه‌های کالا و خدمات در کشور ترکیه، کمتر از ۵۰ درصد نبوده و در میان گروه‌های هزینه‌ای، بالاترین تورم مربوط به گروه آموزش با ۱۰۳.۹ درصد بوده است.

کد خبر 849155 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گاز ترکمنستان تجارت جهانی

دیگر خبرها

  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به سندتک‌ برگی در زابل
  • آیا امر به معروف ونهی از منکر به یک چالش سیاسی تبدیل شده است؟ + فیلم
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • تبدیل ۱۸۱۰ مجوز کاغذی به شناسه یکتا در میاندوآب
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم